03 de març 2006

[Jocs] Colons de Catan (o Descubridors de Catan)


Aquest és un joc molt addictiu (el que avisa no és traïdor) de taulell per jugar entre 3 i 6 jugadors.

El joc consisteix en acumular 10 punts que s'obtenen de construïr pobles, ciutats i carrers. El taulell es crea aleatoriament a cada partida. El taulell es composa de recursos (pedra, fusta, blat, ovelles i rajols) que serveixen per construïr o realitzar desenvolupaments. Els desenvolupaments permeten per exemple obtenir punts, moure el lladre, constuïr carrers o obtenir recursos.
Cada peça del tauler té un número que també es disposa aleatoriament a l'inici del joc, quan es crea el taulell. Quan un jugador llença els daus, cada jugador recull els recursos si té un poble o una ciutat en la casella del número que ha sortit. Quan surt el 7 es mou el lladre i fa que quan surt el número de la casella del lladre cap jugador pot cobrar d'aquella casella.

Podeu trobar més informació a:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Settlers_of_Catan "Settlers of Catan" en anglès, http://es.wikipedia.org/wiki/Los_descubridores_de_Cat%C3%A1n "Descubridores de Catan" en castellà.

Hi podeu jugar amb windows amb The first colonist (freeware) o amb linux amb gnocatan o en xarxa (des de web) amb Xplorers (us registreu i llestos;).

doncs a jugaaaaaaaaaaaaaar